Nablussen brand in loodsen Heinkenszand wordt vrijdagavond afgerond

VIDEO - update 17.10 uurHEINKENSZAND - De brandweer is vrijdag nog de hele dag bezig geweest met het blussen van de brand die gisteravond twee aardappelloodsen van Koelbedrijf Vermue bij Heinkenszand heeft verwoest. Veiligheidsregio Zeeland heeft bekendgemaakt vrijdagavond vanaf 18.00 uur het nablussen af te ronden.

De twee aanwezige blusvoertuigen keren dan terug. Het grootste deel van de brandhaarden is inmiddels gedoofd. Zaterdag bij daglicht zal de brandweer terugkeren om eventuele opgelaaide brandhaarden te blussen en de slangen op te ruimen.

Volledig scherm
Twee aardappelloodsen van Vermue werden volledig in de as gelegd. © Marcelle Davidse

De brandweer heeft in de nacht van donderdag op vrijdag met twee blusvoertuigen, een ladderwagen en een extra pomp nageblust. Vrijdag is een nieuwe ploeg aan het werk gegaan. Twee kraantjes hebben ruimte gemaakt om veilig te kunnen werken. Afgelopen nacht kon de brandweer het vuur niet van alle kanten bereiken. Onder de resten van de schuren lagen vrijdag nog steeds stapels kisten met groente en aardappelen te branden. De brandweer was vandaag met twee blusvoertuigen, een ladderwagen, een extra pomp en circa twintig brandweerlieden aan het werk.

De brand brak gisteravond rond 19 uur uit. Het vuur en de rook waren van ver te zien. De brandweer zette een groot aantal voertuigen in; in eerste instantie was de inzet er vooral op gericht, te voorkomen dat het vuur naar de naastgelegen woning zou overslaan. Kort voor middernacht werd het sein brand meester gegeven.

Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) waarschuwt dat er roetdeeltjes in de omgeving kunnen liggen. Omwonenden kunnen zichtbare brokstukken het beste met handschoenen aan in de grijze afvalcontainer gooien. Auto’s en tuinmeubelen kunnen gewoon met water en zeep worden gewassen en het gras kan gewoon worden gemaaid. Vooral wordt aangeraden plaatsen waar kinderen spelen te inspecteren op roetdeeltjes en die te verwijderen, om te voorkomen dat kinderen ze in hun mond krijgen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement