Volledig scherm
Het aquarium bij museum Terra Maris © RUBEN OREEL

Museum Terra Maris drukker bezocht in 2017

OOSTKAPELLE - Ook voor museum Terra Maris in Oostkapelle  is 2017 een bijzonder goed jaar geweest. Het  museum van natuur en landschap in Oostkapelle had  met 37.110 bezoekers een recordaantal mensen over de vloer. Ten opzichte van 2016 is dit een stijging van twintig procent. 

Volgens Terra Maris was er vooral in de vakantieperiodes sprake van een sterke toename van het aantal bezoekers. 

,,Reden hiervoor was dat met recreatiebedrijven in de omgeving nieuwe samenwerkingsafspraken werden gemaakt. In het hoogseizoen werd vijf maal het middeleeuws festijn ‘Spelen en spijzen’ georganiseerd in de landschapstuin van het museum. In totaal hebben ruim vijfduizend mensen dit evenement meegemaakt'', aldus Terra Maris. Het organiseren van meer educatieve activiteiten leidden ook tot meer bezoek.

Het museum in Oostkapelle schaart zich in de rij van Zeeuwse musea met een toenemend aantal bezoekers. Eerder meldden het Zeeuws Museum in Middelburg en het maritiem museum 'muZEEum' in Vlissingen vorig jaar meer mensen te hebben verwelkomd. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Perry Kentin had Zeeland bijna verlaten: ‘Mijn zwemspullen liggen altijd op de achterbank’
    PREMIUM
    Werken in Zeeland

    Perry Kentin had Zeeland bijna verlaten: ‘Mijn zwemspul­len liggen altijd op de achterbank’

    GOES - Vakanties gaan altijd te snel voorbij. Voor je het weet, sta je weer in de rij van de koffieautomaat. En verdwijnt dat relaxte gevoel als sneeuw voor de zon. Toch hoeft dat niet. Ondernemer Perry Kentin (43) uit Goes bouwt dagelijks een relaxmomentje in. ,,Mijn zwemspullen liggen altijd op de achterbank van de auto. Dat is het mooie van Zeeland. Je kunt overal wel een duik maken.”