Volledig scherm
De motorboot is helemaal uitgebrand. © Multraship

Motorboot in brand op Westerschelde

ELLEWOUTSDIJK - Op de Westerschelde ter hoogte van Ellewoutsdijk is vrijdagochtend brand uitgebroken aan boord van een motorboot die uit Terneuzen kwam. De opvarenden waren op tijd van boord en hebben geen medische hulp nodig gehad.

Rijkswaterstaat en de KNRM zijn ter plaatse geweest. Ook het team van MIRG (Maritime Incident Response Group) dat bestaat uit brandweervrijwilligers die zijn opgeleid om problemen op zee aan te pakken, werd opgeroepen om te kijken of ze nog kunnen helpen.

Het is niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Volgens de KNRM Hansweert is het scheepje helemaal uitgebrand. Het Terneuzense sleep- en bergingsbedrijf Multraship zal de door brand verwoeste motorboot Persistent bergen. Het schip wordt momenteel geïnspecteerd op mogelijke lekkages. Het voornemen is de motorboot bij hoogwater naar Terneuzen te brengen, waar het via één van de sluizen naar het noorddok aan het Kanaal Gent-Terneuzen in Terneuzen wordt gebracht. Het schip zal daar bij jachtwerf Aricom op de wal worden gezet. Wat er daarna mee zal gebeuren, is nog niet bekend.

Volledig scherm
Schip in brand op Westerschelde. © Adri van de Wege
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement