Volledig scherm
Met deze boot worden hangcultuurmosselen geoogst. © Melita Lanting

Mosselseizoen is geopend

PollNEELTJE JANS - Het Zeeuwse mosselseizoen is weer open. Vandaag (dinsdag) is het seizoen van de hangcultuur van start gegaan met een bescheiden feestje. 

Journalisten en foodbloggers uit Nederland en België waren uitgenodigd om de start mee te maken en te zien hoe de hangcultuur wordt geoogst. Uiteraard mocht er ook worden geproefd. ,,Ze zijn super. Wat zachter van smaak en wat zilter dan bodemmosselen, super’’, zegt Sven Ornelis, een van de bekendste foodbloggers en radio-dj uit België. ,,Ik vond het tof om dit allemaal te zien. ‘’

Hangcultuurmosselen worden vrij dicht onder het wateroppervlak gekweekt aan touwen. Dat gebeurt in Nederland op twee plekken. In de Oosterschelde bij Bruinisse en in de voormalige werkhavens bij de stormvloedkering. De hangcultuurmosselen zijn gecertificeerd met het keurmerk Zeker Zeeuws. Naar verwachting komen de bodemmosselen eind juni op de markt, die zijn nu nog niet goed genoeg.

poll

Ik ga snel mosselen eten

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
1352 stemmen