De eerste Zeeuwse bodemmosselen
Volledig scherm
De eerste Zeeuwse bodemmosselen © Marcelle Davidse

Mosseldag Yerseke krijgt broertje in Hong Kong

MIDDELBURG - De Zeeuwse Mosseldag in Yerseke krijgt een broertje in Hong Kong. Op zaterdag 17 augustus is het weer tijd voor het traditionele mosselevenement in Yerseke. Op dezelfde dag is er ook een grote mosseltafel in Hong Kong.

De Zeeuwse mosselsector zoekt naar nieuwe afzetmarkten. Nu al worden er mosselen en oesters geëxporteerd naar Hong Kong. De Zeeuwse mosseldag moet de handel een impuls geven. Om het Zeeuwse streekproduct te promoten wordt onder meer een grote mosseltafel georganiseerd. 

De organisatie verwacht 800 tot 1000 bezoekers. Behalve inwoners van Hong Kong gaat het ook om genodigden van de Nederlandse en Chinese overheid en lokale groothandels en chefs. 

Het dagelijks provinciebestuur draagt 4500 euro bij aan de kosten van de Chinese mosseldag. De rest komt uit sponsoring (31.000 euro) en inkomsten uit kaartverkoop (10.000 euro). De provincie steunt vernieuwende ontwikkelingen op het terrein van streekproducten en wil concurrentiepositie van de mosselsector helpen verbeteren. Ze ziet ook promotionele voordelen aan een Zeeuwse mosseldag in het Verre Oosten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement