Volledig scherm
Nan Groot Antink exposeert momenteel bij VierVaart. © Iris Cornelis

Mondriaan Fonds ondersteunt Zeeuws kunstinitiatief VierVaart

GROEDE - VierVaart bij Groede ontvangt een werkbijdrage van 10.000 euro van het Mondriaan Fonds. Het geld is bestemd voor het organiseren van activiteiten, zowel dit als komend jaar.

VierVaart, een initiatief van Iris Cornelis en beeldend kunstenaar Maartje Korstanje, combineert een minicamping en biologische tuin met kunstactiviteiten. Er is een expositieruimte ingericht, voor kunstenaars is er een gastatelier en er worden lezingen gegeven. Momenteel heeft Nan Groot Antink een solotentoonstelling, die loopt tot en met 14 juli.

Het Mondriaan Fonds heeft aan 23 kleinere kunstruimtes en kunstenaarsinitiatieven voor beeldende kunst, verspreid over Nederland, een werkbijdrage toegekend. Er waren 61 aanvragen ingediend. VierVaart was de enige uit Zeeland.

De adviescommissie die de aanvragen heeft beoordeeld, was onder de indruk van ‘de bevlogenheid die uit de initiatieven spreekt’. Ze wijst erop dat deze ‘van belang zijn voor het lokale veld, maar ook een landelijke uitstraling hebben en een aanvulling zijn op het hedendaagse beeldende kunstenveld’.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement