Elly van der Bliek uit Vlissingen schrijft regelmatig een kaartje om mensen die het nodig hebben te laten weten dat ze aan hen denkt.
Volledig scherm
Elly van der Bliek uit Vlissingen schrijft regelmatig een kaartje om mensen die het nodig hebben te laten weten dat ze aan hen denkt. © Ruben Oreel

Mogen we tijdelijk decemberzegels op een kaart plakken? PostNL wordt overspoeld met vragen

VLISSINGEN - Kan de post niet even gratis worden, nu corona normaal sociaal contact verhindert? Of mogen we tijdelijk decemberzegels plakken? Dat zou fervente kaartjesschrijver Elly van der Bliek uit Vlissingen wel eens willen weten. Ze is niet de enige. PostNL wordt overspoeld met dit soort vragen en verzoekjes.

Bij Elly van der Bliek uit Vlissingen is het handgeschreven kaartje nooit uit de de gratie geraakt; de Vlissingse loopt bijna dagelijks naar de brievenbus. ,,Ik loop elke dag even over de boulevard. Daar zag ik een bekende triest voor zich uit kijken. Ik weet dat zijn vrouw is opgenomen in het verpleeghuis. Altijd waren ze samen, overal. Nu mag hij niet bij haar op bezoek komen. Dan stuur ik een kaartje. Dat is het minste dat je kunt doen”, zegt ze. 

Overspoeld met ideeën 

Met een tarief van 91 eurocent per kaart kan dat best oplopen, merken nu ook andere Nederlanders. ,,We zouden toch best de decemberzegels kunnen gebruiken, om met korting te versturen? Goed plan toch?”, denkt Elly van der Bliek. Dagna Hoogkamer van PostNL benadrukt dat over alle suggesties nagedacht wordt. ,,Om elkaar te laten weten dat we aan elkaar denken in deze moeilijke tijd, worden er veel kaarten verstuurd. We worden op dit moment overspoeld met allerlei leuke en hartverwarmende ideeën om gratis of met korting allerlei initiatieven te ondersteunen.”

Postbezorgen heeft prioriteit

PostNL ondersteunt nu al het Rode Kruis met gratis antwoordnummers voor de centrale inzameling van medische hulpmiddelen, aldus Hoogkamer. ,,Onze eerste en belangrijkste prioriteit is op dit moment echter het voortzetten van de post- en pakketbezorging in Nederland.” 

Quote

We zouden toch best de decemberze­gels kunnen gebruiken, om met korting te versturen?

Elly van der Bliek, Vlissingen