De biocentrale in Bemmel kampte vorig jaar met grote problemen, met stankoverlast als gevolg. Elektronische ‘neuzen’meten nu 24 uur per dag welke geuren vrijkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De biocentrale in Bemmel kampte vorig jaar met grote problemen, met stankoverlast als gevolg. Elektronische ‘neuzen’meten nu 24 uur per dag welke geuren vrijkomen. © Erik van 't Hullenaar

Moet Rilland vrezen voor de mestvergister?

ReportageTuinders, politici, omwonenden... het lijkt wel of Engie met haar plannen om een biovergister bij Rilland te bouwen iedereen in Zeeland tegen zich in het harnas jaagt. Maar is de vrees voor stank, ziekteverwekkende beestjes en zwaar verkeer wel terecht? Deze krant toog naar de Betuwe, waar Engie flink leergeld betaalde met een vergelijkbare -kleinere- installatie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuwse Zomerfoto’s: Wachten op het juiste licht

    Zeeuwse Zomerfoto’s: Wachten op het juiste licht

    De lezers van de PZC en de bezoekers van onze site sturen ons weer foto's toe die hen een zomers gevoel geven. Twee keer per week, op dinsdag en op vrijdag, plaatsen wij een pagina in de krant met een selectie uit de foto's die ons zijn toegestuurd via de tool die onderaan dit artikel te vinden is. Iedere week staat in de krant van vrijdag en op de site wie de weekwinnaar is geworden. Aan het einde van de zomer kiezen we de foto die ons het meest zomerse gevoel van allemaal gaf. De maker van die foto ontvangt een iPad ter waarde van 350 euro. De winnaars van de acht weekprijzen kunnen gratis bij Smartphoto een fotoboek XL samenstellen ter waarde van 49,95.