Volledig scherm
© Thinkstock

Moeder verkeersslachtoffer: ‘Al bereik ik maar één leerling, dan is dood van Etienne niet zinloos geweest’

MIDDELBURG - ‘Ik ga voortaan écht opletten als ik onderweg ben’. Dat is het mooiste dat Marian Kreemers van middelbare scholieren kan horen. 

Haar zoon Etienne overleed in 1998 op 17-jarige leeftijd bij een verkeersongeval bij Wolphaartsdijk. Ze geeft verkeerslessen op middelbare scholen om jongeren te wijzen op de gevaren. 

,,Aan het eind van iedere les vertel ik ‘wanneer ik één van jullie kan bereiken met mijn verhaal over Etienne, hoe kwetsbaar je bent in het verkeer, dan is mijn doel bereikt. Dan is de dood van Etienne niet helemaal zinloos geweest.”

Kreemers deed zondag haar verhaal tijdens de 21e herdenking van verkeersslachtoffers in Middelburg. Op de derde zondag van november worden zij elk jaar wereldwijd herdacht. Het thema van dit jaar was ‘niet wéér slachtoffer’, omdat nabestaanden vaak op onbegrip stuiten. 

Nabestaanden, hulpverleners en andere belangstellenden kwamen in Middelburg samen om hun verdriet te delen. Politie, Veilig Verkeer Nederland en familieleden van verkeersslachtoffers vertelden hun verhaal. De namen van Zeeuwse verkeersslachtoffers werden opgelezen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement