De mannen van de ARM44 zijn niet te beroerd om even te poseren bij een zak met het afval dat in hun netten is gekomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De mannen van de ARM44 zijn niet te beroerd om even te poseren bij een zak met het afval dat in hun netten is gekomen. © Ruben Oreel

Moderne vissermannen kiepen niks niet meer overboord, maar scheiden afval

reportageVLISSINGEN - Een witte ‘big bag’ voor het uit zee opgeviste afval, een voor het huisvuil, een groene voor het chemisch afval en niet te vergeten een rode voor het pluis. De moderne visserman kiept niet meer alles over boord, maar doet aan afvalscheiding.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Met ‘dolksteek in de rug’ maakt Forum voor Democratie zich tot paria in de Staten
  PREMIUM

  Met ‘dolksteek in de rug’ maakt Forum voor Democratie zich tot paria in de Staten

  MIDDELBURG - Forum voor Democratie is een paria geworden in Provinciale Staten. In de laatste stemming voor de vakantie bestempelde fractievoorzitter Fred Walravens een breed gedragen voorstel om in Den Haag te lobbyen voor een tolvrije Westerscheldetunnel onverwacht als een motie van afkeuring tegen het dagelijks provinciebestuur. Die diende hij ook prompt in. Trillend van verontwaardiging noemde fractievoorzitter Joan van Burg (SGP) dit een ‘dolksteek in de rug'.
 1. Zeeuwse Zomerfoto’s: Wachten op het juiste licht

  Zeeuwse Zomerfoto’s: Wachten op het juiste licht

  De lezers van de PZC en de bezoekers van onze site sturen ons weer foto's toe die hen een zomers gevoel geven. Twee keer per week, op dinsdag en op vrijdag, plaatsen wij een pagina in de krant met een selectie uit de foto's die ons zijn toegestuurd via de tool die onderaan dit artikel te vinden is. Iedere week staat in de krant van vrijdag en op de site wie de weekwinnaar is geworden. Aan het einde van de zomer kiezen we de foto die ons het meest zomerse gevoel van allemaal gaf. De maker van die foto ontvangt een iPad ter waarde van 350 euro. De winnaars van de acht weekprijzen kunnen gratis bij Smartphoto een fotoboek XL samenstellen ter waarde van 49,95.