Volledig scherm
PREMIUM

Mobiel kunsthart redt mensenlevens in ziekenhuis ZorgSaam

TERNEUZEN – Het gebeurt in het Terneuzense ziekenhuis ZorgSaam gelukkig maar een keer of acht per jaar dat het hart van een patiënt dreigt stil te vallen. Tot nu toe moest die met gillende spoed naar een ziekenhuis in Gent of Antwerpen. Maar door technische vooruitgang komt er voortaan een 'kunsthart' naar Terneuzen. Dat scheelt levensgevaarlijke ritten naar België. Afgelopen week werd dankzij de nieuwe techniek het leven van een vrouw gered.

Onder specialisten van ZorgSaam is het nu het gesprek van de dag. Want afgelopen week was er zo'n kritieke situatie dat het hart van een patiënte dreigde stil te vallen. Alleen ging het deze keer anders dan anders.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vlissingse strandbeheerder Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’
    PREMIUM

    Vlissingse strandbe­heer­der Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’

    VLISSINGEN - Na twee generaties waakt er vanaf dit voorjaar geen Dijkstra meer over de Vlissingse stranden. Per 1 april geeft de gemeente het beheer en de bewaking over aan de Stichting Strandexploitatie Veere. De functie van Albert Dijkstra, strandbeheerder voor Vlissingen, komt te vervallen. Ook de veertien strandwachten die tijdens het toeristenseizoen worden ingezet, moeten mogelijk op zoek naar een andere zomerbaan.