Waterlandkerkje is landelijk in het nieuws door de zedenzaak die zich daar afspeelde
Volledig scherm
PREMIUM
Waterlandkerkje is landelijk in het nieuws door de zedenzaak die zich daar afspeelde © Peter Nicolai

Misbruik van meisjes bleef tien jaar lang onder de radar: ‘Nooit signaal gehad’

WATERLANDKERKJE - Maandag 17 juni 2019. Een arrestatieteam valt binnen bij een autogarage aan de rand van Waterlandkerkje. Zwaarbewapende agenten pakken de eigenaar op voor verhoor. Twintig kilometer verderop in Terneuzen licht een tweede arrestatieteam de vriendin van de man van haar bed. Ze mogen geen contact hebben met de buitenwereld, behalve met hun advocaten. Wat er aan de hand is, weet niemand. Waterlandkerkje staat voor een raadsel.

 1. Niemand weet wie deze in Zeeland gevonden doden zijn: De een werd vermoord, de ander levenloos gevonden bij Oosterschelde
  PREMIUM

  Niemand weet wie deze in Zeeland gevonden doden zijn: De een werd vermoord, de ander levenloos gevonden bij Ooster­schel­de

  In Zeeland liggen vier mensen begraven van wie niemand weet wie ze zijn. De een is vermoord, de ander koos waarschijnlijk zelf voor het eeuwige en spoelde aan bij de kust. Tips komen er niet of nauwelijks meer binnen, een foto op de opsporingssite van de politie is een laatste herinnering. Deze week is het twee jaar geleden dat een dode vrouw werd gevonden in Westdorpe. Identiteit nog altijd onbekend, een naamloos graf in Terneuzen is haar laatste rustplaats geworden. Ze is niet de enige anonieme dode in Zeeland. Ook drie andere personen kregen geen afscheidsdienst, geen bloemen, geen advertentie in de krant. Een deken van mist hangt al vele jaren boven hun graf.
 2. Bijna geen nieuwe fiets te krijgen in Zeeland: ‘Tandwielen, kettingkasten, remmen: alles is een probleem’
  PREMIUM
  video

  Bijna geen nieuwe fiets te krijgen in Zeeland: ‘Tandwielen, kettingkas­ten, remmen: alles is een probleem’

  HEINKENSZAND - Een nieuwe (elektrische) fiets kopen om in september naar de middelbare school te rijden? In de meeste Zeeuwse fietsenzaken kun je dat wel op je buik schrijven, zeker als je een populair merk of type in gedachten hebt. Fietsverkoper Johan Bliek uit Heinkenszand baalt ervan. ,,Mijn schoonvader gaat met een busje heel Nederland door om fietsen op te halen bij andere dealers. Ik wil mijn klanten niet teleurstellen.”