Volledig scherm
PREMIUM
Ferdinand Grapperhaus. Inzet: Scherm van een gps-systeem in de cabine van een tractor. © ANP/PZC

Minister Grapperhaus: Volop aandacht voor gps-diefstallen in Zeeland

VIDEODEN HAAG - De politie doet wat mogelijk is om de golf van gps-diefstallen in Zeeland op te lossen. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) antwoordt dat op vragen van het Zeeuwse Tweede Kamerlid Joba van den Berg (CDA) en haar partijgenoot Chris van Dam.

Zij trokken vorige maand aan de bel bij de minister na een serie diefstallen van gps-apparatuur bij landbouwers in Zeeuws-Vlaanderen. Een van hen zei dat de politie hem had verteld dat de diefstallen geen prioriteit kregen in de opsporing.

Grapperhaus wijst erop dat bij de inzet van de politie altijd keuzes moeten worden gemaakt. Daarbij wordt gekeken naar de ernst van de zaak en of er aanwijzingen zijn die kunnen leiden tot het achterhalen van de daders.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kerk Kapelle blijft vluchtelingen helpen, geen aanhoudingen in Duitsland na terreuronderzoek
    PREMIUM
    update 18.30 uur

    Kerk Kapelle blijft vluchtelin­gen helpen, geen aanhoudin­gen in Duitsland na terreuron­der­zoek

    KAPELLE - Zes huiszoekingen in Duitsland die verband houden met de arrestatie van de Syriër in Kapelle hebben niet tot arrestaties geleid. Dat meldden Duitse media. De 47-jarige terreurverdachte werd dinsdagochtend vroeg opgepakt, omdat hij als commandant van een bataljon van het terroristische Jabhat al-Nusra zou hebben deelgenomen aan de gewapende strijd. Tegelijkertijd waren er doorzoekingen bij vermeende Al-Nusra-leden in Saksen-Anhalt, Beieren, Noord-Rijnland-Westfalen en Baden-Württemberg.