Volledig scherm
© Ronald Den Dekker

Minister: er is niet één oplossing voor vochtproblemen in Sluiskil

DEN HAAG - Er is niet één oplossing voor alle vochtproblemen in woningen in Sluiskil. Behalve dat ze bouwkundig kunnen worden aangepast, kan ook het grondwaterpeil worden verlaagd. Maar dat kan juist weer scheuren in muren veroorzaken.

Dat antwoordt minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD, Infrastructuur en Milieu)  op vragen van het CDA. In maart 2017 trokken inwoners in Sluiskil aan de bel over de hoge grondwaterstand, en schade aan hun huizen en vochtproblemen binnen.

Het CDA vindt dat Rijkswaterstaat, de gemeente Terneuzen en havenbedrijf North Sea Port samen een oplossing moeten zoeken. Maar daar is de minister het niet mee eens. Afgesproken is dat de gemeente contact houdt met alle betrokkenen over de problemen en niet Rijkswaterstaat.

Die is verantwoordelijk voor het peilbeheer van het kanaal en voor het beheer en onderhoud van een deel van de waterkerende damwanden, de waterbodem en waterkeringen. Als daaraan opnieuw onderhoud moet worden gepleegd, wil Rijkswaterstaat meedenken over hoe dat het beste moet gebeuren, aldus de minister.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ondergronds leggen van stroomkabels bij Krabbendijke kost minimaal 40 miljoen
    PREMIUM

    Onder­gronds leggen van stroomka­bels bij Krabbendij­ke kost minimaal 40 miljoen

    KRABBENDIJKE - Het onder de grond leggen van de bestaande 380kV-hoogspanningslijn bij Krabbendijke gaat tussen de 40 en 60 miljoen euro kosten. De goedkoopste optie volgt grofweg de route van de huidige kabels, de duurste variant gaat met een grote boog om het dorp en loopt zelfs deels langs de A58. De derde route, die ook ten zuiden van het dorp loopt, zal zo'n 55 miljoen kosten, zo is vandaag bekend geworden.