Volledig scherm
PREMIUM
Duiker Leon Joosse vond het bronzen beeld van beeldhouwer Lambert Zijl in het wrak van de Christiaan Huygens. © Roel van der Mast

Middelburgse duiker doet bijzondere vondst in wrak voor Westkapelse kust: ‘Mijn hart begon te bonzen’

WESTKAPELLE - Hij zag er wel eens wat scherven tussen het zand, en soms ook colaflesjes. Maar toen de Middelburgse wrakduiker Leon Joosse afgelopen maandag voor de Westkapelse kust afzakte naar de Christiaan Huygens, vond hij iets waarvan zijn hart compleet tekeerging: een bronzen beeldje van de beroemde kunstenaar Lambertus Zijl.

Het werd de Titanic van Nederland genoemd. De Christiaan Huygens, gebouwd in 1928, was het meest luxe passagiersschip dat ons land ooit gekend had. Het vervoerde rijke mensen naar de Oost, en weer terug. Tijdens de oorlogsjaren werd het door de geallieerden gebruikt om troepen mee te transporteren. Na onderhoud in Antwerpen voer het op 26 augustus 1945 naar Rotterdam om kinderen op te halen voor een verblijf in het buitenland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.