Volledig scherm
PREMIUM
Anouk in Sri Lanka. © Anouk Zweedijk

Middelburgse Anouk (23) moet stoppen met vrijwilligerswerk na aanslagen in Sri Lanka

MIDDELBURG – Met een dubbel gevoel zit Anouk Zweedijk (23) weer thuis in Middelburg. Na de aanslagen in Sri Lanka moest de studente stoppen met haar vrijwilligerswerk vlakbij de hoofdstad Colombo.

Anouk was pas vijf dagen aan het werk in Wattala, een dorpje noordelijk van Colombo. Samen met vijf andere studenten ergotherapie van de Hogeschool Rotterdam zou ze vier weken in Sri Lanka blijven om kinderen met een lichamelijke of verstandelijke handicap te helpen. ,,Het zijn kinderen met vergroeiingen die je hier niet ziet. Ik hielp ze met bewegen. Het was een hele mooie kans.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gruwelijke details bekend over de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak: ‘Ik doe er wel een pilletje in’
    PREMIUM

    Gruwelijke details bekend over de Zeeuws-Vlaam­se zedenzaak: ‘Ik doe er wel een pilletje in’

    MIDDELBURG - Een moeder uit Terneuzen die jarenlang haar dochters liet misbruiken door haar partner, naaktfoto’s van hen maakte en betrokken zou zijn bij mensenhandel, verkrachting en uitbuiting; het kwam deze week aan bod tijdens de eerste zitting voor de rechtbank in Middelburg. Met het begin van de rechtszaak, kwamen ook de eerste gruwelijke details naar buiten. Officier van justitie Suijkerbuijk sprak van een dossier met kwetsbare slachtoffers. ,,Ze vormden samen een team dat de dochters in de verhuur deed.”