Volledig scherm
VRZ © PZC

Middelburg behandelt begroting VRZ ondanks geheime rapporten

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) krijgt zo goed als zeker extra geld van Middelburg. Tijdens de vergadering van de Commissie Algemeen Bestuur leek het er deze week eerst op uit te draaien dat de gemeenteraad het verzoek van de Veiligheidsregio niet wil behandelen.

Een meerderheid van de raadsfracties vond dat het bestuur eerst opening van zaken moet geven over alle problemen die spelen bij de VRZ. Ze willen met name dat nu nog geheime rapporten openbaar worden.

Burgemeester Harald Bergmann waarschuwde daarop dat de meerderheid van het algemeen bestuur van de VRZ volgende maand gewoon kan beslissen dat Middelburg ook met extra geld over de brug moet komen. Daarop liet fractievoorzitter Benno Nieuwenhuis weten dat de VVD dan toch kiest voor behandeling van het verzoek van de VRZ om extra geld.

Aanvankelijk had hij een voorstel van de SP gesteund om behandeling van dat verzoek uit te stellen tot die openheid er wel is. Ook de fracties van LPM, D66 en GroenLinks vinden dat er pas dan gepraat kan worden over extra geld.

SP-fractievoorzitter Jeroen van Dijen zei dat de gemeenteraad een drukmiddel in handen heeft om die openheid af te dwingen. "We behandelen de begroting van de VRZ niet tot we weten wat er precies met ons geld gebeurt bij de Veiligheidsregio."

  1. Rinus moest zijn ouders bestelen van de jongens die hem pestten
    poll

    Rinus moest zijn ouders bestelen van de jongens die hem pestten

    Rinus Koole (61) werd als kind gedwongen van zijn moeder te stelen. Elk jaar in de week van het pesten komen de schaamte, het verdriet en de pijn weer boven. ,,Met kloppend hart nam ik het eerste kwartje uit haar portemonnee, toen mijn moeder even naar de wc was. Elke donderdag moest ik betalen. Als het niet lukte, sloegen ze me in elkaar." Net zoals de eerste keer dat hij zijn kwelgeesten ontmoette: ,,Het was meteen stompen, slaan. Laten voelen wie de baas was. Bám, bám, bám."