Mezger in Domburg wint PZC Award Beste Restaurant 2017

VideoDOMBURG - Restaurant Mezger in Domburg wint de PZC Award Beste Restaurant 2017. Marloes Matthijssen, culinair recensent voor de PZC, reikte de glazen plaquette donderdag uit aan de chefs Jeroen Tanis en Sander de Jonge. Ze zijn verguld met de hoofdprijs. ,,We zijn hier ontzettend blij mee.’’

Terecht, want Mezger scoorde dit jaar van alle bezochte restaurants het hoogste puntenaantal: een 8,6. De chefs koken overheerlijke gerechten die ook nog eens origineel en spannend worden gepresenteerd. Marloes Matthijssen, die Mezger recenseerde, roemt de rijke, complexe smaken en het fantastische, moderne lichte interieur.

Tanis en De Jonge hadden het gevoel dat ze wel eens op het hoogste podium zouden kunnen belanden. Ze volgden de scores van andere restaurants in de PZC-rubriek Eten op de voet. Ze bleven uiteindelijk aan kop, al streefde AIRrepublic in Cadzand-Bad hen nog bijna voorbij. Dat restaurant, eigendom van topchef Sergio Herman, werd acht maanden na opening recent al bekroond met een eerste Michelin-ster. AIRrepublic is dan ook een uitstekend restaurant waar net als in Mezger de gerechten helemaal af zijn. Mezger bleef een neuslengte voor met een beter zitcomfort en een iets betere prijs-kwaliteit- verhouding.

Overigens vinden we alle onze finalisten winnaars. De Boterkapel in Domburg, Alexander’s Restaurant in Moriaanshoofd, Kint & Co in Paal en AMUZ in Goes kunnen we zonder dralen aanbevelen. Stuk voor stuk voortreffelijke eetadressen. AMUZ sluit binnenkort helaas de deuren. Dat vinden we een aderlating voor Goes, want het is qua prijs-kwaliteit- verhouding onverslaanbaar.

Onze winnaar restaurant Mezger krijgt zaterdag in de PZC nogmaals een podium. Dat is tevens de laatste bijdrage van Marloes Matthijssen aan onze rubriek Eten. In 2018 zal het team eetdetectives bestaan uit Frank Balkenende, Bob Maes en Elian van ’t Westeinde.

Volledig scherm
Marloes Matthijssen, culinair recensent voor de PZC, reikt de plaquette uit aan de chefs Jeroen Tanis (rechts) en Sander de Jonge. © Frank Balkenende
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement