Met een peuter de wereld rond

VIDEOMIDDELBURG - Een wereldreis maken met een peuter? Dat kan! Marry Fermont (38), Denny ter Steege (46) en hun dochter Liv (2,5) uit Middelburg vertrekken eind volgende maand voor een avontuur door Canada, Amerika, Nieuw-Zeeland en Azië.

Elke morgen, als Denny de afwasmachine uitruimt, denkt hij even terug aan de tijd dat hij met zijn gezin in een camper langs de oostkust van Australië reisde. ,,Je hoeft er alleen twee lepels en een paar borden af te wassen. Het leven is zo simpel.” Marry droomt ook al weg bij de gedachte. ,,Reizen geeft een geluksgevoel, je hebt geen zorgen, het is ongecompliceerd.” Denny vult aan: ,,Een gevoel van vrijheid en onbeperkt genieten van elkaar, van de natuur en van andere mensen.”

Die ervaring willen ze opnieuw meemaken, maar dan langer. Het gezin vertrekt daarom op 26 februari voor een wereldreis van een jaar. Ze verruilen hun vertrouwde rijtjeshuis voor een avontuur dat begint in Vancouver. Ze toeren in acht maanden dwars door Amerika en Canada. Daarna reizen ze twee maanden door Nieuw-Zeeland en twee maanden door Azië.

Globetrotters

Marry en Denny zijn globetrotters. Voor Liv geboren werd, reisden ze al naar alle hoeken van de wereld. Marry woonde als tiener een jaar in de VS. En samen met hun dochter waren ze al in onder meer Australië, Sardinië, Thailand en Montenegro. ,,Mensen maken zich zorgen dat een kind uit het ritme raakt, maar Liv is een echte reiziger. Ze wordt constant geëntertaind, doet elke dag iets leuks en houdt van de non-stop aandacht die ze krijgt.” Reizen met een kind is wel anders. ,,Het is niet haar keuze. We slepen haar mee, dus we moeten wel zorgen dat ze het ook leuk heeft. We hebben bijvoorbeeld alleen rechtstreekse vluchten geboekt. Met z’n tweeën zouden we ergens twaalf uur op een luchthaven crashen, maar dat kan niet met een peuter. We hebben ook gekozen voor landen, waar je weinig risico loopt wat betreft ziekten. Je kunt er in de winkel alles krijgen wat hier ook is.”

Een wereldreis is duur. Marry en Denny wilden daarom ook gaan werken tijdens hun reis. ,,Maar dat mag alleen als je jonger bent dan 35.” Ze lacht: ,,Eigenlijk zijn we dus bejaard.” Daarom heeft het stel iets anders bedacht: ze willen zo veel mogelijk bij mensen thuis overnachten. In ruil daarvoor maakt Marry, die fotografe is, een fotoshoot van hun gastheren. Een oproep in verschillende facebookgroepen heeft al tientallen overnachtingsadressen opgeleverd. Marry: ,,Het is budgettair aantrekkelijk, maar het is ook leuk voor Liv, omdat ze met andere kinderen kan spelen. Bovendien krijg je een veel beter beeld van het leven en de gebruiken in een land.”

Het gezin gaat onderweg vloggen en bloggen over hun reiservaringen. Ze hopen mensen te inspireren om ook met hun kind op reis te gaan. ,,Veel mensen durven het niet. Als ze lezen hoe wij het vinden en waar we tegenaan lopen, dan nemen ze zelf misschien sneller de stap.”

Volg Denny en Marry via www.fermontfotografie.nl, of via dezelfde accountnaam op Facebook, YouTube en Instagram. 

Volledig scherm
Het gezin Fermont. © Ruben Oreel
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement