Met 100 over de ‘Zeeuwse’ A58: ‘Slaapverwekkend, maar wel veiliger en goedkoper’

VIDEOMIDDELBURG - Al 21 jaar rijdt René de Nooijer vijf keer per week over de A58 van Middelburg naar Bergen op Zoom. Nu nog met 130 kilometer per uur, straks met een gangetje van nog maar 100. ,,Ik word er niet vrolijk van.”

Minder last van harde rukwinden, minder ongelukken, minder stikstofuitstoot en een vollere portemonnee.  100 rijden op het Zeeuwse deel van de A58 klinkt als een zegen. Toch zijn veel automobilisten allerminst blij met een lagere maximumsnelheid. ,,Dit kost me zes à zeven minuten meer reistijd”, rekent René de Nooijer voor.  Hij woont in Middelburg en werkt in Bergen op Zoom. ,,En het levert maar 0,34 procent minder stikstofuitstoot op, las ik in de krant: waar hebben we het over?”

  1. Veel onrust bij Vogelopvang De Mikke. Hulp aan gewonde dieren staat op losse schroeven
    PREMIUM

    Veel onrust bij Vogelop­vang De Mikke. Hulp aan gewonde dieren staat op losse schroeven

    MIDDELBURG - Bij Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke zijn ze geschrokken van de sluiting van het vogelhospitaal in Naarden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) legde deze week beslag op bijna alle medicijnen van het Naardense opvangcentrum voor zieke vogels wegens overtredingen van de diergeneesmiddelenwetgeving. Daardoor kunnen de dieren niet meer worden geholpen, stelt het vogelhospitaal.