Volledig scherm
© Thinkstock

Megavangst in haven Vlissingen: 1200 kilo cocaïne tussen bananen

VLISSINGEN - Bij een bedrijf in de haven van Vlissingen is afgelopen dinsdagmiddag een grote partij cocaïne aangetroffen. Het gaat om 1200 kilo, die verstopt zaten tussen bananen. 

Inmiddels zijn de drugs afgevoerd en vernietigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

De haven van Vlissingen wordt steeds vaker gebruikt door drugssmokkelaars, bleek vorige week uit onderzoek van het tv-programma Narcostaat (NTR). Voor zover uit persberichten valt af te leiden werd dit jaar 2200 kilo cocaïne in Vlissingen-Oost gevonden. Met de 1200 kilo van dinsdag erbij komt dat op 3400 kilo, net zoveel als vorig jaar. Het ging per keer meestal om hoeveelheden van tussen de 400 en duizend kilo. 

Het verstoppen van cocaïne in ladingen bananen is een veelgebruikte methode. Bananen zijn een belangrijk exportproduct van Colombia, het land waar de meeste cocaïne wordt geproduceerd. Het fruit wordt met lijndiensten naar Nederlandse en Belgische havens gebracht. Terwijl in Zeeland een vondst van meer dan duizend kilo cocaïne nog een uitzondering is, gaat het in Antwerpen geregeld om partijen van enkele tonnen

  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.