Marlies Jeremiasse uit Wemeldinge was één van de eerste twintig vrouwen bij de Nederlandse marine. ,,Ik hield van avontuur. Van nieuwe dingen."
Volledig scherm
PREMIUM
Marlies Jeremiasse uit Wemeldinge was één van de eerste twintig vrouwen bij de Nederlandse marine. ,,Ik hield van avontuur. Van nieuwe dingen." © Marcelle Davidse

Marlies was één van de eerste vrouwen bij de marine: ‘Ze waren bang dat we met een dikke buik van boord zouden stappen’

Internationale VrouwendagWEMELDINGE - Een meisje-meisje was ze al nooit. En toen Marlies Jeremiasse las dat de eerste vrouwen werden toegelaten op een marineschip, wist ze: dáár ga ik bij zijn!

  1. Als Vlissingen op het vertrekbord komt, meen ik de meeuwen al te horen
    PREMIUM
    column marco kamphuis

    Als Vlissingen op het vertrek­bord komt, meen ik de meeuwen al te horen

    Nu heb ik op Utrecht CS alweer een sprint moeten trekken om de trein naar Rotterdam te halen. Op welk punt in mijn leven is die drukte toch begonnen? Als kind had ik tijd in overvloed... Als middelbare scholier had ik minder vrije tijd, maar als ik ergens moest zijn, was ik nooit te laat. Als student begon ik het ervan te nemen: liever dan me naar een vroeg college te haasten, liet ik het schieten. Die universiteit loopt niet weg, dacht ik met de wijsheid van de jeugd, en dook weer onder de dekens.