Isabelle Diks vorig jaar oktober op de locatie van de marinierskazerne, samen met het Vlissingse raadslid Jeroen Portier (links) en Statenlid Gerwi Temmink.
Volledig scherm
Isabelle Diks vorig jaar oktober op de locatie van de marinierskazerne, samen met het Vlissingse raadslid Jeroen Portier (links) en Statenlid Gerwi Temmink. © Dirk Jan Gjeltema

Marinierskazerne splijt GroenLinks opnieuw

VLISSINGEN - De fracties van GroenLinks in Vlissingen en Provinciale Staten nemen met klem afstand van partijgenoot en Tweede Kamerlid Isabelle Diks. Tot hun ongenoegen pleitte zij vorige week voor het stopzetten van de aanbesteding van de kazerne.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Het is hier hartstikke veilig’: Vught maakt zich nauwelijks druk over de zware jongens-gevangenis
    PREMIUM
    REPORTAGE

    ‘Het is hier hartstikke veilig’: Vught maakt zich nauwelijks druk over de zware jon­gens-gevangenis

    Op de plaats waar in Vlissingen een nieuwe marinierskazerne was gepland, verrijzen binnen een paar jaar een Extra Beveiligde Inrichting (EBI) en een zwaarbewaakt gebouw waar langslepende rechtszaken kunnen worden gevoerd. In Zeeland is er scepsis. Brengt die aanwezigheid van ‘s lands grootste criminelen geen gevaar en overlast voor de omgeving met zich mee? In Vught, waar al 27 jaar de enige EBI staat, spreken ze geruststellende woorden. ,,Je bent hier hartstikke veilig.”