Volledig scherm
Isabelle Diks vorig jaar oktober op de locatie van de marinierskazerne, samen met het Vlissingse raadslid Jeroen Portier (links) en Statenlid Gerwi Temmink. © Dirk Jan Gjeltema

Marinierskazerne splijt GroenLinks opnieuw

VLISSINGEN - De fracties van GroenLinks in Vlissingen en Provinciale Staten nemen met klem afstand van partijgenoot en Tweede Kamerlid Isabelle Diks. Tot hun ongenoegen pleitte zij vorige week voor het stopzetten van de aanbesteding van de kazerne.

Het is niet de eerste botsing binnen GroenLinks over dit onderwerp. Diks wil al veel langer dat de verhuizing van de kazerne van Doorn naar Vlissingen wordt teruggedraaid. GroenLinks Zeeland is juist vóór de komst van de kazerne.

Uit de defensiebegroting maakte Diks vorige week op dat de bouw van de kazerne opnieuw wordt uitgesteld. Dat ziet zij als onbehoorlijk bestuur en daarom eiste ze afstel van het project. ,,Het is een gebrekkige kazerne die voor veel te veel geld op de verkeerde plek wordt gezet.” Alle betrokken partijen zouden volgens haar zijn gebaat bij duidelijkheid.

Verbolgen

De GroenLinks-vertegenwoordigers in Zeeland zijn verbolgen over haar uitlatingen en hebben dat in een brief duidelijk gemaakt. Daarin staat dat de opstelling van Diks ‘niet leidt tot snelle duidelijkheid en evenmin getuigt van een goede behartiging van de Zeeuwse belangen, terwijl dat wel de afspraak is vanuit eerdere (werk)bezoeken aan Den Haag en Vlissingen’.

,,Voor ons blijft gelden: afspraak is afspraak", schrijven de Zeeuwse fracties. Dat er vertraging is, doet daar niets aan af. ,,Met nadruk stellen wij dat Vlissingen en Zeeland zich tot op heden keurig aan de afspraken gehouden hebben.”

Zij willen nog voor de behandeling van de defensiebegroting met de Kamerfractie om tafel, ‘om te bekijken of en hoe we openingen kunnen vinden om nader tot elkaar te komen'.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement