Minister-president Mark Rutte.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister-president Mark Rutte. © ANP

Marinierskazerne: is premier Rutte welkom in Vlissingen of niet?

PollVLISSINGEN - Mark Rutte komt op 5 maart naar Vlissingen om met belangstellenden te praten over de marinierskazerne ‘en hoe nu verder’. Volkomen zinloos, zegt de een. Anderen hopen dat de premier de boze Zeeuwen enigszins tegemoetkomt, al blijft de argwaan groot.

,,Wat ons betreft is de bijeenkomst volkomen zinloos”, zegt Rijnco-Jan Suurmond, raadslid in Vlissingen namens Partij Souburg-Ritthem (PSR). Zijn fractie vindt dat de premier weg moet blijven. ,,Ik snap best dat meneer Rutte op een VVD-bijeenkomst recht wil praten wat krom is, maar wat worden wij daar wijzer van?”

,,Wij worden er alleen wijzer van als hij ervoor zorgt dat de kazerne alsnog hierheen komt. Over compensatie spreken we niet met Rutte. Dat is aan een nog aan te wijzen speciaal adviseur, de provincie Zeeland en de gemeente Vlissingen.”

Poll

Premier Mark Rutte:

  • Is welkom (18%)
  • Moet maar thuisblijven (82%)
612 stemmen
  1. T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’
    PREMIUM

    T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’

    VLISSINGEN - Je kunt als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten door de coronacrisis, maar daar wil Roxane van den Berg niet aan. De eigenaresse van modezaken Manhattan Domburg en Manhattan Vlissingen komt daarom met een naar eigen zeggen ‘warm, eenvoudig, maar toch alles verbindend ‘feel-goodidee’: T-shirts met uitnodigende Nederlandse, Duitse en Engelse teksten. ,,Om toeristen straks het beste welkom-teruggevoel ooit te geven.”