Volledig scherm
Marien Klootwijk (r) uit Middelburg en zijn vriendin met de matte brilglazen. © Marien Klootwijk

'Mariener' wil eerste zijn die zonnebril met mat glas betaalbaar maakt

MIDDELBURG - Middelburger Marien Klootwijk (29) wil met zijn merk 'Mariener Eyewear' de eerste zijn die zonnebrillen met matte glazen op de markt brengt voor een betaalbare prijs. 

De exemplaren in zijn webshop mogen maximaal 30 euro kosten, terwijl de enige andere aanbieder (Dillon Optics) ze verkoopt vanaf 200 euro. Hoe dat kan? ,,Ik gebruik een nieuw ontwikkelde techniek. Dillon legt de anti-schitteringslaag als extra laag bovenop de ontwikkelde lens. Bij mijn brillen gebeurt het tijdens het proces van coatings."

Crowdfund

Marien is dit weekend een internationale crowdfundactie gestart, waarmee hij binnen 35 dagen 10.000 euro wil inzamelen - als voorfinanciering voor de brillen die nog in productie moeten gaan. Wie een bedrag van 19 tot 29 euro inlegt, krijgt de bril als eerste thuisgestuurd. Voor de ondernemer zelf is het een manier om zekerheid te krijgen over de vraag naar mat glas. Die lijkt er te zijn: na amper 24 uur zit hij al op 15 procent van het streefbedrag. 

,,Dat is nog lang niet genoeg, maar de rest leg ik zelf bij. Dat hoort bij het ondernemen: ik geloof in mijn product", zegt hij. ,,Het voordeel van matte glazen is dat mensen om je heen niet meer naar hun eigen weerspiegeling moeten kijken als ze met je praten. Daarnaast gaat het natuurlijk om de looks. Het is iets compleet nieuws."

Eerder dan Oakley en Ray-Ban

De deadline van 35 dagen heeft de Middelburgse ondernemer zichzelf opgelegd, omdat hij de eerste wil zijn die de matte brilglazen gaat verkopen voor een toegankelijke prijs. ,,Deze technologie is nog zo nieuw dat zelfs grote merken als Oakley en Ray Ban er nog niet mee bezig zijn. Daar wil ik graag voor zijn." 

Lees ook het interview dat vorig jaar in de krant heeft gestaan over het Middelburgse bedrijf. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement