Logo Nuclear Pride Fest
Volledig scherm
Logo Nuclear Pride Fest © Nuclear Pride Fest

Manifestatie vóór kernenergie in Brussel

BRUSSEL - Voorstanders van kernenergie uit Europa en de VS komen zondag in Brussel samen onder de noemer Nuclear Pride Fest. De manifestatie is van 10.00 tot 16.00 uur op het Europakruispunt bij het Centraal Station. 

Kernenergie mag geen taboe zijn, aldus de organisatoren. ,, Wij willen onze trots uitdragen en communiceren over de manier waarop we elektriciteit produceren, praktisch zonder de uitstoot van CO2. De prijs van kernenergie is concurrerend en het veroorzaakt geen vervuiling. Bovendien nemen kerncentrales slechts een beperkte ruimte in beslag en garanderen ze onze energie-onafhankelijkheid.”

De organisatoren omschrijven de manifestatie als een levendig en vrolijk programma van verschillende activiteiten rond kernenergie. Binnen de Europese Unie wordt bijna 30 procent van alle elektriciteit al door middel van nucleaire energie opgewekt, blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. Afgelopen najaar werd het eerste Nuclear Pride Fest gehouden in München. Voor 20 oktober staat een manifestatie in Parijs op het programma.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement