Volledig scherm
Logo Nuclear Pride Fest © Nuclear Pride Fest

Manifestatie vóór kernenergie in Brussel

BRUSSEL - Voorstanders van kernenergie uit Europa en de VS komen zondag in Brussel samen onder de noemer Nuclear Pride Fest. De manifestatie is van 10.00 tot 16.00 uur op het Europakruispunt bij het Centraal Station. 

Kernenergie mag geen taboe zijn, aldus de organisatoren. ,, Wij willen onze trots uitdragen en communiceren over de manier waarop we elektriciteit produceren, praktisch zonder de uitstoot van CO2. De prijs van kernenergie is concurrerend en het veroorzaakt geen vervuiling. Bovendien nemen kerncentrales slechts een beperkte ruimte in beslag en garanderen ze onze energie-onafhankelijkheid.”

De organisatoren omschrijven de manifestatie als een levendig en vrolijk programma van verschillende activiteiten rond kernenergie. Binnen de Europese Unie wordt bijna 30 procent van alle elektriciteit al door middel van nucleaire energie opgewekt, blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. Afgelopen najaar werd het eerste Nuclear Pride Fest gehouden in München. Voor 20 oktober staat een manifestatie in Parijs op het programma.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
  PREMIUM
  Reportage

  Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

  DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”
 2. Vorming van nieuw Veers college gaat tijd kosten

  Vorming van nieuw Veers college gaat tijd kosten

  DOMBURG - De vorming van een nieuw Veers college gaat tijd kosten. Een duidelijke voorkeur voor één coalitie is er nog niet. Informateur Wouter van Zandbrink voerde vrijdag en zaterdag een eerste serie gesprekken met vertegenwoordigers van de vijf fracties. Dat gebeurde nadat woensdag DTV de stekker uit het dagelijks bestuur trok door terug te treden. Volgens de informateur is een eerste ronde onvoldoende om al conclusies te kunnen trekken. ,,Er zijn meerdere gespreksrondes nodig”, liet hij zaterdagnamiddag weten.
 3. Voor Oranje-speler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbalclub te duur: ‘Het is zó belangrijk’
  PREMIUM

  Voor Oran­je-spe­ler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbal­club te duur: ‘Het is zó belangrijk’

  VLISSINGEN - Als Saïd Bouzambou, zoals op deze woensdagmiddag, een paar uurtjes over heeft gaat hij het liefst even naar één van de pleintjes in Vlissingen. Dan trapt hij een balletje met de plaatselijke jeugd voor wie de (zaal)voetballer – die ruim vijftig interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam achter zijn naam heeft – een voorbeeld is. Vaak voetbalt Bouzambou met jongens die al lid zijn van een vereniging. Maar heel soms komt het voor dat er ventjes tussen lopen die wel een duwtje in de juiste richting nodig hebben. ,,Dan denk ik: jij moet zo snel mogelijk lid worden van een club.’’ En dan komt het Jeugdsportfonds in beeld.