Robert-jan Provoost
Volledig scherm
PREMIUM
Robert-jan Provoost © Eigen foto

Manager vakantiepark: Kijk naar álle overnachtingsplaatsen om toeristen in Zeeland te weren

MIDDELBURG -  Er moet meer gebeuren dan alleen het sluiten van campings en vakantieparken om te voorkomen dat de komende tijd veel toeristen naar Zeeland komen. Ze boeken een kamer of huisje bij een particulier, mensen gaan naar hun tweede woning of kiezen voor een hotel, zegt Robert-jan Provoost van Vakantiepark Hof van Zeeland.

De manager van het park in Heinkenszand snapt dat de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) de ziekenhuiszorg zoveel mogelijk wil ontlasten door toeristen te weren. Maar er moet gekeken worden naar álle plaatsen waar toeristen overnachten, vindt hij.  

Voorzitter Jan Lonink van de Veiligheidsregio Zeeland waardeert het dat binnen de sector mensen meedenken en meehelpen met tegengaan van de komst van toeristen. ,,Wij moeten vooral de komst van de grote massa zien te voorkomen. Maar we moeten ook oog hebben voor de handhaving. Kun je elk individueel huis, kun je elke bed and breakfast controleren?” 

  1. Woonde ik maar in Zeeland, schreef ze terug
    PREMIUM
    Column Wendy Wagenmakers

    Woonde ik maar in Zeeland, schreef ze terug

    In de week dat de ene buurman bedacht dat dit een goed moment was om zijn huis te gaan verbouwen, de andere buurman besloot zijn racemotor af te stoffen, onze kinderen de omschakeling naar zomertijd aangrepen als excuus om ‘s avonds pas te gaan slapen als de laatste ster aan de hemel was verschenen, de zoon zichzelf bekroonde tot getalenteerd moppentapper, de peuter prompt in een poepscheetfase belandde, staartdelingen mijn hoofd op hol brachten, en ik ook al geen beste thuiskapster bleek, we onze vakantie moesten annuleren zonder garantie er ooit een rooie cent van terug te zien, onze knusse stadstuin op het noorden bleek te liggen, de vaatwasser het loodje legde, de katten letterlijk de gordijnen in vlogen en ikzelf ook geen kind meer kon zien, viel het niet mee lichtpuntjes te vinden in deze hele lockdownellende.