Volledig scherm
© ANP XTRA

Man verdwijnt jaar achter tralies wegens oplichten 43 Tholenaren

MIDDELBURG - De 32-jarige Belg M. V., die 43 Tholenaren wist op te lichten, is maandag veroordeeld tot een celstraf van anderhalf jaar waarvan één derde voorwaardelijk. Ook moet hij ruim een miljoen euro schadevergoeding betalen en heeft hij een beroepsverbod van vijf jaar. Het vonnis was iets lager dan de eis.

Het gebeurde van februari 2010 tot en met 29 juli 2011. Naast de Tholenaren werd ook het financieel advieskantoor Kot & Hage in Tholen slachtoffer van zijn praktijken en zagen de gedupeerden hun zuurverdiende spaarcenten in rook opgaan.

V. richtte Topig Ltd op, schafte zich een virtueel adres aan, maakte een gelikte brochure en via Kot & Hage - die volkomen te goeder trouw handelde - stapte hij in de markt van beleggen en sparen. Een solide belegging,een gegarandeerde rente van 4,7 procent, een deposito-garantiestelling en nul procent risico. Alles was onderbouwd met valse bankafschriften, valse garantieverklaringen, valse jaaroverzichten. Het geld dat de beleggers stortten kwam echter niet verder dan de portemonnee van V., die er in één jaar een miljoen euro doorheen joeg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement