De vleugelnoot in de Gasthuistuin in Middelburg is al eens verkozen tot mooiste boom van Middelburg. Nu is hij ook voorgedragen voor de landelijke verkiezing van de Boom van het Jaar 2020.
Volledig scherm
De vleugelnoot in de Gasthuistuin in Middelburg is al eens verkozen tot mooiste boom van Middelburg. Nu is hij ook voorgedragen voor de landelijke verkiezing van de Boom van het Jaar 2020. © Archieffoto Ruben Oreel

Majesteit van Middelburg voorlopig nummer 3 in verkiezing Boom van het Jaar

MIDDELBURG - Met een voorlopig derde plaats in de verkiezing Boom van het Jaar maakt de Majesteit van Middelburg zijn faam waar. De vleugelnootboom in de tuin van het Gasthuis heeft tot nu toe bijna 1200 stemmen verzameld.

  1. 135 jaar na mislukte doortocht langs de Schelde: Vincent van Gogh keert terug naar Antwerpen
    PREMIUM
    Zuiderburen

    135 jaar na mislukte doortocht langs de Schelde: Vincent van Gogh keert terug naar Antwerpen

    ANTWERPEN - Vincent van Gogh arriveert in november 1885 in Antwerpen. Hij is dan 32 jaar en heeft al een bewogen leven achter de rug. Op 24 november 1885 neemt hij zijn intrek in de Lange Beeldekensstraat 194, nu nummer 224. Een gevelsteen markeert nog altijd het huis, maar van een toeristische insteek is hier in Antwerpen-Noord geen sprake. Vincent omschrijft zijn werkplaats als ‘dragelijk’, tegen de muur hangt hij Japanse prenten.