Volledig scherm
PREMIUM
Maike Boerdam (midden), Julia van de Graaff (links) en Gonny Gaakeer in Zeeuwse Vrouwen 2 © Lex de Meester

Maike Boerdam met 'Zeeuwse vrouwen' terug in Middelburg

Zeeland Nazomer FestivalDe 'Zeeuwse Vrouwen' van Kees Slager waren al eens te zien tijdens het Zeeland Nazomerfestival (ZNF). Nu zijn ze terug, met een hoofdrol voor Maike Boerdam.

Ze was al de leidsvrouwe van het nazomerzingen tijdens vorige edities van het ZNF. Een vol Abdijplein in Middelburg, zingend op jouw maat, ze vond het een belevenis. En dacht: wat zou het fantastisch zijn als ik op dit festival ook nog eens zou kunnen acteren. Dat is precies wat er nu staat te gebeuren. Woensdag wordt het muziektheaterstuk 'Zeeuwse Vrouwen 2' hernomen. Maike Boerdam speelt daarin Els, één van de drie vrouwen die een hele twintigste eeuw in Zeeland heeft doorleefd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vlissingse strandbeheerder Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’
  PREMIUM

  Vlissingse strandbe­heer­der Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’

  VLISSINGEN - Na twee generaties waakt er vanaf dit voorjaar geen Dijkstra meer over de Vlissingse stranden. Per 1 april geeft de gemeente het beheer en de bewaking over aan de Stichting Strandexploitatie Veere. De functie van Albert Dijkstra, strandbeheerder voor Vlissingen, komt te vervallen. Ook de veertien strandwachten die tijdens het toeristenseizoen worden ingezet, moeten mogelijk op zoek naar een andere zomerbaan.
 2. VVD
  PREMIUM

  VVD

  Hopeloos naïef ben ik. Een paar weken geleden werd ik door een bekende gebeld of ik op wilde treden in het Scheldetheater op een avond met Klaas Dijkhoff. Hij doet op dit moment namelijk een toertje langs de twaalf provincies onder de naam ‘stand-up politics’: hij zelf treedt op, een lokale cabaretier treedt op en er is livemuziek. Ik kreeg daarbij geen enkele restrictie over de grappen, sterker nog: ze mochten juist over Klaas Dijkhoff gaan. Dat vond ik wel sportief en uitdagend en dus stemde ik in.