Machinisten Johan de Haan (links) uit ‘s-Gravenpolder en Arjan Bokelaar uit Arnemuiden stoppen met voorlichting op basisscholen. ,,Jammer dat we nu geen afscheidsrondje hebben kunnen houden.”
Volledig scherm
PREMIUM
Machinisten Johan de Haan (links) uit ‘s-Gravenpolder en Arjan Bokelaar uit Arnemuiden stoppen met voorlichting op basisscholen. ,,Jammer dat we nu geen afscheidsrondje hebben kunnen houden.” © Dirk-Jan Gjeltema

Machinisten Johan en Arjan stoppen noodgedwongen met voorlichting over gevaren rondom het spoor

VLISSINGEN - Wie kent ze niet: treinmachinisten Johan en Arjan. Voor veel Zeeuwse jongeren tot een jaartje of 26 zijn ze een begrip. Het duo gaf op basisscholen voorlichting over de gevaren rondom het spoor. Maar daar komt nu abrupt een eind aan. De NS kan het niet langer bekostigen. ,,We hebben niet eens afscheid kunnen nemen. Het geeft een leeg gevoel.”

  1. Provincie ‘hartstikke bezorgd’ over PFAS-verontreiniging in Westerschelde en eist snel duidelijkheid
    PREMIUM
    poll

    Provincie ‘hartstikke bezorgd’ over PFAS-verontrei­ni­ging in Wester­schel­de en eist snel duidelijk­heid

    MIDDELBURG - Hij zit met ‘een bak vol vragen’ over de PFAS-verontreiniging in de Westerschelde en het Kanaal Gent-Terneuzen. ,,We zijn echt hartstikke bezorgd. Het gaat om de volksgezondheid en wij willen de Zeeuwen kunnen uitleggen wat er aan de hand is.” Dagelijks provinciebestuurder Dick van der Velde wil daarom nog voor de zomervakantie met alle betrokken partijen om de tafel om duidelijkheid te krijgen.