Volledig scherm
Het casco jacht liep vast voor de boulevard van Vlissingen © Theo Kruizinga

Luxe jacht op drift op Westerschelde

Update | VideoVLISSINGEN - Wandelaars op de boulevard van Vlissingen moeten deze tweede kerstdag even met hun ogen hebben geknipperd: een losgeslagen luxe jacht liep daar vast op de rede. 

,,Ik zag hem ineens naar de kant gaan, terwijl de sleepboot de andere kant op ging. Ik dacht: dat gaat niet goed", zegt een ooggetuige.

Het zogeheten superjacht was met een sleepboot op weg naar de Amels-werf in Vlissingen. Het gaat waarschijnlijk om een jacht uit Roemenië, waar scheepsbouwer Damen ook een werf heeft. De ruwbouw van nieuwe jachten vindt daar plaats, ze worden afgebouwd in Vlissingen. ,,Hij brak af of is te vroeg losgelaten door de sleepboot", denkt de ooggetuige. 

Volgens woordvoerder Robin Middel van Damen Shipyards was een sleeptros gebroken, die vervolgens in een schroef van de sleepboot terecht kwam. ,,Het gaat inderdaad om casco nieuwbouw", zegt hij.  ,,Het jacht is naar de buitenhaven gebracht en wordt daar onderzocht op eventuele schade.”

Volledig scherm
Het jacht liep vast voor de boulevard © Theo Kruizinga
Volledig scherm
Inmiddels ligt het jacht aan de Finka-haven in Vlissingen-Oost. Daar wordt het onderzocht op schade. © Claudia Sondervan