LTO-bestuurder Hendrik Jan ten Cate uit Poortvliet.
Volledig scherm
PREMIUM
LTO-bestuurder Hendrik Jan ten Cate uit Poortvliet. © Leo Adriaansen

LTO smeekt Brussel om overgangsperiode voor chloorverbod aardappelen

POORTVLIET - Landbouworganisatie LTO Nederland smeekt Brussel om een overgangsnorm voor chloorresten op bewaaraardappelen.

Vanaf de nieuwe oogst dit jaar mogen telers hun aardappelen niet meer behandelen met de kiemremmer Chloorprofam. Volgens de nieuwe eisen moeten de aardappelen bijna volledig chloorvrij te zijn, maar LTO-bestuurder Hendrik Jan ten Cate zegt dat dit onhaalbaar is. ,,Wij willen een werkbare norm.” 

Brandbrief

LTO heeft een brandbrief naar de Europese Commissie gestuurd. Ten Cate is één van de opstellers. ,,We willen voorkomen dat telers geen aardappelen meer kunnen bewaren. Dat zou een ramp zijn.”

  1. Deze Zeeuwse ondernemers zijn blij dat ze op tijd hebben geïnvesteerd in een webwinkel
    PREMIUM
    video

    Deze Zeeuwse onderne­mers zijn blij dat ze op tijd hebben geïnves­teerd in een webwinkel

    KLOETINGE - Ideaal is het niet. Met anderhalve meter ertussen wachten tot je bij de bakker aan de beurt bent. Sommige mensen durven zelfs niet meer naar de winkel te komen. Bakker Sjako Boer is blij dat hij op tijd heeft geïnvesteerd in een webwinkel, waar zijn klanten online kunnen bestellen. En daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. ,,We denken er zelfs aan om met Pasen ophaalpunten in te richten.”