Volledig scherm
Jurylid Perry Moree (tweede van rechts) maakt de longlist bekend tijdens de talkshow van Film by the Sea. Hij wordt geflankeerd door twee genomineerden: Katie Heyning (links) en Josephine Rombouts (rechts). Helemaal links: presentator Karin van As. © Rolf Bosboom

Longlist voor Zeeuwse Boekenprijs onthuld

VLISSINGEN - Tien boeken maken nog kans op de Zeeuwse Boekenprijs. De jury heeft deze geselecteerd uit de 65 ingezonden titels. De ‘longlist’ werd zaterdag bekend gemaakt tijdens de dagelijkse talkshow op Film by the Sea.

De tien geselecteerde boeken zijn: Het bestverkochte boek ooit (met deze titel) van Sanne Blauw, Sprong naar het duister van John Brosens, Cultuur wordt Kultuur van Lo van Driel, De hoogstapelaar van Wessel te Gussinklo, Zonen van Westkapelle van Edo Hebinck, Van Wijs en Waan van Katie Heyning en Veronica Frenks, Cliffrock Castle van Josephine Rombouts, Jagersmaan van Jan Vantoortelboom, Het ontbreken hoor je niet van Chawwa Wijnberg en Het boek van het leven van Floortje Zwigtman.

De longlist wordt nog teruggebracht tot een shortlist van 5 titels. De winnaar wordt op 9 november bekend. De jury bestaat uit commissaris van de Koning Han Polman, Perry Moree en Anya Marinissen van ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, auteur en beeldend kunstenaar Yvon Né, Margot Schotel (Omroep Zeeland) en PZC-hoofdredacteur Arie Leen Kroon.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement