Jurylid Perry Moree (tweede van rechts) maakt de longlist bekend tijdens de talkshow van Film by the Sea. Hij wordt geflankeerd door twee genomineerden: Katie Heyning (links) en Josephine Rombouts (rechts). Helemaal links: presentator Karin van As.
Volledig scherm
Jurylid Perry Moree (tweede van rechts) maakt de longlist bekend tijdens de talkshow van Film by the Sea. Hij wordt geflankeerd door twee genomineerden: Katie Heyning (links) en Josephine Rombouts (rechts). Helemaal links: presentator Karin van As. © Rolf Bosboom

Longlist voor Zeeuwse Boekenprijs onthuld

VLISSINGEN - Tien boeken maken nog kans op de Zeeuwse Boekenprijs. De jury heeft deze geselecteerd uit de 65 ingezonden titels. De ‘longlist’ werd zaterdag bekend gemaakt tijdens de dagelijkse talkshow op Film by the Sea.

0 reacties

 1. In Goes staat de hoogste watertoren van Zeeland: ‘Bij windkracht 10 voel je ‘m trillen’
  Hoogtepunt

  In Goes staat de hoogste watertoren van Zeeland: ‘Bij windkracht 10 voel je ‘m trillen’

  GOES - De hoogste watertoren van Zeeland, dat is de watertoren in Goes (63 meter). Makelaar Ad Steendijk (62) heeft er bijna zijn hele werkzame leven als makelaar gewerkt. Hij huurde als eerste ondernemer een kantoor in de herontwikkelde watertoren. Hij zag er sinds 1999 gebruikers komen en gaan. Nu komt de tijd dat de makelaar zelf vertrekt naar een andere kantoorruimte. Hij wordt een beetje weemoedig als hij aan verhuizen denkt.
 2. Dansen ze bij jou op de keukentafel? Dit jaar zijn er dubbel zoveel mieren. ‘Zet geen lokdoos in huis’
  PREMIUM
  poll

  Dansen ze bij jou op de keukenta­fel? Dit jaar zijn er dubbel zoveel mieren. ‘Zet geen lokdoos in huis’

  VLISSINGEN - Weet je wat ik zie als ik gedronken heb? Allemaal beestjes. Zóveel beestjes, om me heen... Ja, een oud liedje, maar veel mensen zullen eraan denken als ze weer een colonne mieren door hun huis zien stampen. Er zijn er dan ook veel meer dan vorig jaar. Maar, laten we eerlijk zijn, hoeveel wespen heb je al gezien? Precies. Daar zijn er dan weer veel minder van dan anders.