Volledig scherm
Peter kempe. © Marcelle Davidse

Lintje voor 'mister Blues'

VIDEOKWADENDAMME - Peter Kempe heeft donderdagavond een Koninklijke onderscheiding gekregen. Dat gebeurde tijdens het Bluesfestival in Kwadendamme. 'Mister Blues' Peter Kempe was 25 jaar geleden de initiatiefnemer van het festival en is nog steeds een drijvende kracht. 

Hij zette daarmee Kwadendamme als bluesmekka op de kaart gezet. Ieder jaar komen liefhebbers van over de hele wereld naar het dorp voor het festival. Sinds negen jaar regelt hij ook de band voor de gospeldienst op zondag, waarmee het bluesweekend wordt afgesloten. 

Naast het festival in Kwadendamme tekent hij ook voor de organisatie van de bluesroutes in Goes, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Bergen op Zoom. Tijdens deze routes biedt hij altijd een podium aan jong talent. 

Kempe is niet alleen een organisator. Hij maakt ook graag zelf muziek. Al  34 jaar is hij de leider en drummer van The Juke Joints. Drummen zat er al vroeg in bij Kempe. Als klein jongetje zat hij achterin de bakkerij van zijn vader te slaan op de potten en deksels en nog steeds kruipt hij graag achter het drumstel.

Voor de liefhebbers een video van The Juke Joints tijdens Bluesfestival Kwadendamme in 2014: