BERGEN - Door het hoge water in de Maas raakte het dorp Bergen volledig geïsoleerd van de buitenwereld. Limburg is uitgeroepen tot rampgebied na overstromingen als gevolg van hevige regenval.
Volledig scherm
PREMIUM
BERGEN - Door het hoge water in de Maas raakte het dorp Bergen volledig geïsoleerd van de buitenwereld. Limburg is uitgeroepen tot rampgebied na overstromingen als gevolg van hevige regenval. © Rob Engelaar

Limburgse gezinnen gratis op vakantie naar Zeeland: ‘Herinneringen aan Ramp liggen hier vers in het geheugen’

ZIERIKZEE - Zestig á tachtig Limburgse gezinnen kunnen in september en oktober gratis vakantie vieren in Zeeland. Serviceclub Rotary en Zeeuwse ondernemers helpen zo slachtoffers en hulpverleners van de overstromingen, die de provincie enkele weken geleden trof. ,,Zo kunnen die mensen even uitblazen.”

  1. Internationale onderzeebootrel niet per se gunstig voor Damen: ‘Frankrijk zal nu de druk op Nederland opvoeren’
    PREMIUM

    Internatio­na­le onderzee­boot­rel niet per se gunstig voor Damen: ‘Frankrijk zal nu de druk op Nederland opvoeren’

    VLISSINGEN - Maakt marinebouwer Damen Naval in Vlissingen meer kans om vier Nederlandse onderzeeboten te mogen bouwen nu een belangrijke mededinger, de Franse Naval Group, de levering van twaalf conventionele onderzeeërs aan Australië misloopt? Defensiespecialisten betwijfelen het. ,,Frankrijk zal mogelijk de druk op Nederland opvoeren om de order aan de Naval Group te gunnen.”