Loodsen van Verbrugge aan de Scaldiahaven in Vlissingen-Oost.
Volledig scherm
Loodsen van Verbrugge aan de Scaldiahaven in Vlissingen-Oost. © Luchtfoto Marcelle Davidse

Lijndienst tussen Vlissingen en Suriname

VLISSINGEN - De haven van North Sea Port is een nieuwe intercontinentale lijndienst rijker. Sinds deze maand varen er geregeld koelschepen van Seatrade tussen de haven van Vlissingen en Suriname. 

De schepen vervoeren vooral voedsel zoals groente en fruit. De  overslag in Vlissingen vindt plaats bij Verbrugge Terminals. Omdat de logistieke dienstverlener zelf geen koel- en vrieshuizen bezit, wordt fruit verder afgehandeld op de terminal van Zoomweg Zeeland Coldstore. Volgens havenbedrijf North Sea Port versterkt de nieuwe lijndienst zijn positie als voedselhaven. 

Colombia

Verbrugge haalde begin dit jaar zijn eerste intercontinentale lijndienst binnen. Vijf schepen van de rederijen Streamlines en Hapag-Lloyd varen in een gecombineerde dienst wekelijks overwegend met fruit van Zuid-Amerika naar Vlissingen. Het fruit wordt aangevoerd in koelcontainers. Het fruit en mogelijk ook andere goederen wordt geladen in drie havens: Cartagena en Santa Marta in Colombia en Puerto Limón in Costa Rica. Vanuit Zuid-Amerika varen de schepen een rondje langs Europese havensteden: Londen, Vlissingen en Rotterdam. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement