Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Lichaam van sinds 16 jaar vermiste Zeeuw gevonden in Frankrijk

THOLEN - In Duinkerke (Frankrijk) zijn de stoffelijke resten gevonden van de sinds zestien jaar vermiste Johannes Hubertis Kwist uit Tholen. Dat is via DNA-onderzoek vastgesteld. Kwist was één van de langst vermiste Zeeuwen op de lijst.

 1. Verschilt de vakantie van nationale pispaal Willy van de reis die Nederlanders deze zomer maakten?
  PREMIUM
  column Bob Maes

  Verschilt de vakantie van nationale pispaal Willy van de reis die Nederlan­ders deze zomer maakten?

  Een dikke pluim voor het koningshuis. Afgelopen weekend lieten Willy en consorten zien dat ze Nederland verbinden. Links, rechts, complotdenkers, anti-vaxxers, Ajacieden, Feyenoord-fans, mondkapjesdragers, mondkapjesweigeraars, frieteters, patateters, amateur-virologen, echte virologen, team zout op de biefstuk, team geen zout op de biefstuk, influencers, Jan met de Pet: we waren weer even met z'n allen één. We spraken allemaal schande van de vakantie van Willem, Máxima en hun kroost in Griekenland.
 2. Het jaar loopt ten einde. We spitten, we wachten
  PREMIUM

  Het jaar loopt ten einde. We spitten, we wachten

  Het grote wachten is begonnen. Bomen op de binnendijken zijn half, bijna heel van hun blad ontdaan. Beneden op de akkers brommen bietenrooiers van einder naar einder en laten verpulverd groen achter. De aardappelvelden bieden met het afgestorven loof al een doodse aanblik. Mais wordt met veel kabaal van het land gereden. Eindelijk, afgelopen maand is het grondwater weer enigszins op peil gekomen. Borden met ‘slik’ en 'modder’ geven aan waar je je op glad ijs begeeft.