Arina van Hemert met haar moeder Lia op een bankje bij Rilland.
Volledig scherm
PREMIUM
Arina van Hemert met haar moeder Lia op een bankje bij Rilland. © Marcelle Davidse

Lia en Arina waaien uit in Rilland: ‘Wielrenners uit België zijn er normaal wel vaak, maar nu niet’

Op padRILLAND - Samen zitten ze even uit te rusten op een bankje op de zeedijk aan de Westerschelde bij Rilland, moeder Lia van Hemert en haar dochter Arina. Gezicht in de zon, de blik richting het water. Op de voorgrond komt zo nu en dan een schip voorbij, op de achtergrond kijkt België Nederland aan. De twee vrouwen uit Papendrecht zagen het al zo vaak, maar nu is het door het coronavirus toch net even anders.

‘We mogen niet veel meer, maar een frisse neus halen nog wel’. In de rubriek ‘Op pad’ laten we wandelaars aan het woord. Vandaag: Lia en Arina van Hemert.

Ieder jaar komen moeder Lia en dochter Arina wel een paar keer naar Rilland. ,,Gemiddeld zal dat zo’n zes keer per jaar zijn’’, vertellen ze. Soms duurt het uitje een paar uur. Dan wandelen ze van Bath richting Rilland en weer terug. Het bankje waar het tweetal deze middag op zit is dan het vaste rustpunt. Soms nemen ze de fietsen mee in de auto en vertoeven ze een hele dag in de omgeving. ,,En we gaan vaak op vakantie naar Zeeuws-Vlaanderen. Dan komen we hier ook altijd even heen.’’

  1. Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronaregels bij woonzorgcentrum in Goes
    PREMIUM

    Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronare­gels bij woonzorg­cen­trum in Goes

    GOES - De laatste wens van een echtpaar om elkaar nog één keer in Goes te zien voordat de man zou sterven, mondde woensdagavond uit in een fikse ruzie. Stichting Ambulance Wens Nederland beschuldigde woonzorgcentrum Rehoboth van onmenselijk handelen, omdat een cliënt geen afscheid mocht nemen van haar stervende man. Zorgkoepel Cedrah, waaronder Rehoboth valt, zegt dat Ambulance Wens leugens verspreidt.