De Lange Jan.
Volledig scherm
De Lange Jan. © Maurice Steketee

Lezers vragen: 'Waar komt de naam Lange Jan vandaan?'

MIDDELBURG - Hoe komt de Abdijtoren in Middelburg aan de bijnaam Lange Jan? Dit is een van de tientallen vragen waarmee de lezers van de PZC de redactie aan het werk zetten. Vorige week vroegen wij uw hulp. Leg ons de kwesties voor die u graag eens zou laten uitzoeken. We kregen veel interessante vragen. Zo veel, dat we een selectie van onderwerpen hebben gemaakt. Van 22 tot en met 29 september publiceren we de antwoorden.

0 reacties

 1. Stadsmens Lucie Lohmann: ‘Ik zou nooit op Tholen willen wonen, maar wat is het hier toch heerlijk, we zijn er bijna ieder weekend’
  PREMIUM
  zomerserie: de standplaats

  Stadsmens Lucie Lohmann: ‘Ik zou nooit op Tholen willen wonen, maar wat is het hier toch heerlijk, we zijn er bijna ieder weekend’

  Kampeerders Lucie Lohmann en haar man Geert Bles zijn Zeeland-fans. Ze stonden zeven jaren op een camping in Cadzand. En in 2013 geleden kozen ze voor een camping in Poortvliet op Tholen. Alles vinden ze fijn aan Landschapscamping Kruytenburg. De ruimte, de inrichting en de aankleding van de camping, de ligging én de prijs. Ze zijn bijna elk weekend in Poortvliet. Toch zouden ze de binnenstad van hun woonplaats Breda nooit willen ruilen voor Tholen.
 2. Het is gelukt, dankzij oude pallets ontkomen aan dodelijke rovers
  PREMIUM

  Het is gelukt, dankzij oude pallets ontkomen aan dodelijke rovers

  ORANJEZON - Dankzij een paar simpele houten pallets is er iets heel bijzonders gebeurd op het strand bij Oranjezon. Twee jonge bontbekplevieren zijn niet ten prooi gevallen aan kraaien, meeuwen en vossen en vliegen daar nu rond. Voor Jos Boot van de Vogelwerkgroep Walcheren is dat heel bijzonder. Want de afgelopen tien jaar zag hij nimmer dat op dat strand jonge vogels van deze soort zover kwamen. Het is al heel bijzonder als eieren van deze vogels niet worden opgegeten door rovers. Laat staan dat hij meemaakt dat ze uitvliegen.