Leni Schaleven en haar broertje Rien bij de kerk in Renesse. Op de achtergrond is de wal van de loopgraaf zichtbaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Leni Schaleven en haar broertje Rien bij de kerk in Renesse. Op de achtergrond is de wal van de loopgraaf zichtbaar. © Marieke Mandemaker

Leni Blom-Schaleven over de oorlogsjaren in Renesse: Blij dat mijn meisjes niet bang hoefden te zijn

Dit is het tiende deel van de serie waarin Zeeuwse ooggetuigen ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding verhalen over hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag vertelt Leni Blom-Schaleven (1935) over de bezettingsjaren in Renesse: ,,We hadden elf Duitse soldaten in huis. In de gang stonden gewoon kisten met handgranaten.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeland krijgt in sneltreinvaart een Delta Kenniscentrum, een proeftuin voor de wereld
    PREMIUM
    compensatiepakket

    Zeeland krijgt in sneltrein­vaart een Delta Kenniscen­trum, een proeftuin voor de wereld

    VLISSINGEN – Vanaf dag één was duidelijk dat het Delta Kenniscentrum in het compensatiepakket voor de marinierskazerne moest komen. Toch vertelde Bernard Wientjes, de architect van het pakket, tijdens de presentatie vorige week dat die ochtend pas de brief was binnengekomen waarin de laatste partij zijn deelname garandeerde. Want vage toezeggingen waren niet genoeg, Wientjes eiste boter bij de vis. De business case van het kennis- en onderwijsinstituut oogt dan ook buitengewoon degelijk. De eerste studenten lijken nog sneller naar Zeeland te komen dan de intercity’s die ze moeten gaan vervoeren.