Het Zwin College in Oostburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Zwin College in Oostburg. © StockPZC

Lege gangen op Zwin College in Oostburg: 200 van 770 leerlingen melden zich ziek

OOSTBURG - Op het Zwin College in Oostburg hebben ruim tweehonderd van de in totaal ongeveer 770 leerlingen zich deze week ziek gemeld. Ook op de andere middelbare scholen in Zeeuws-Vlaanderen is het ziekteverzuim duidelijk hoger dan normaal, maar boven de Westerschelde lijkt dat mee te vallen.

  1. Stekelrogonderzoek biedt hoop voor verdwenen ‘reuzenmanta’ van de Noordzee

    Stekelro­gon­der­zoek biedt hoop voor verdwenen ‘reuzenman­ta’ van de Noordzee

    BAARLAND - In de Westerschelde bij Baarland worden zaterdag tien stekelroggen uitgezet. Die zijn uitgerust met een zendertje, om meer te weten te komen over hun verplaatsingsgedrag en overleving na uitzetting in het wild. De roggen zijn de laatsten van een bijzonder en innovatief onderzoek van WWF-NL, Sportvisserij Nederland en Blue Linked, waarin wordt gekeken of het kweken en uitzetten van haaien en roggen kan bijdragen aan het herstel van populaties in de Noordzee.
  2. Eerste editie publieksverkiezing ‘streekproducent van het jaar’

    Eerste editie publieks­ver­kie­zing ‘streekpro­du­cent van het jaar’

    VLISSINGEN - Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct houdt deze maand de eerste editie van de publieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar 2020’. Van 5 tot en met 14 oktober kan iedereen een online stem uitbrengen op de leukste, duurzaamste, vriendelijkste of gewoonweg favoriete Zeeuwse streekproducent. Vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen mee voor de titel.