Volledig scherm
V.l.n.r.: Gerrie Ruijs (oud-directeur VRZ), Jan Lonink (voorzitter dagelijks bestuur VRZ) en Letty Demmers (oud-burgemeester Vlissingen) © PZC

Leefbaar Reimerswaal verspreidt desnoods zelf rapport Demmers

KRUININGEN - Als het bestuur van de Veiligheidsregio nog langer treuzelt met de openbaarmaking van het rapport Demmers, overweegt Leefbaar Reimerswaal het document zelf te verspreiden.

Het rapport van oud-burgemeester Letty Demmers is het resultaat van een verkennend onderzoek naar misstanden binnen de organisatie. Naar aanleiding van publicaties hieruit in de PZC werd directeur Gerrie Ruijs op non-actief gesteld.

Volgens Leefbaar-raadslid Nico van der Hoest is kennis van het rapport essentieel om de begroting voor 2017 vast te stellen.

"Ondanks dat we nog steeds wachten op ons verzoek aan de Veiligheidsregio om het rapport te openbaren, hebben wij al wel inzicht in het document gekregen", zei Van der Hoest dinsdag tijdens de behandeling van de begroting. "Zolang andere partijen het nog niet hebben gezien, is dit gesprek bijna zinloos", stelde hij.

Interim-directeur Elie van Strien reageerde dat binnen twee weken duidelijk is of het rapport (gedeeltelijk) openbaar wordt. Eind deze maand moet de begroting door alle gemeenteraden worden goedgekeurd.

Als het rapport dan nog steeds geheim is, wil Leefbaar Reimerswaal het rapport verspreiden onder de andere partijen, zei Van der Hoest. "En dan zullen we ook met een motie komen om het goedkeuren van de begroting uit te stellen."