Volledig scherm
De landelijke Ride for the Roses komt weer naar Zeeland.

Landelijke Ride for the Roses komt weer naar Zeeland

HAARLEMMERMEER – De Ride for the Roses komt in 2019 met de landelijke editie voor de derde keer naar Zeeland. Het fietsevenement, waarvan de opbrengst naar onderzoeken van de KWF kankerstichting gaat, werd ook in 2008 en 2014 vanuit Goes gereden met 14.000 en 12.000 deelnemers. 

Zondag (9 september) werd de landelijke Ride for the Roses in Haarlemmermeer gereden en werd de vlag symbolisch overgedragen aan Theo Schouwenaar en Henk de Jong, de mannen die vanaf het eerste uur in 2008 betrokken waren bij de Zeeuwse organisatie. De tocht is volgend jaar op zondag 15 september. De serie van Ride for the Roses heeft tot nu toe ruim 14 miljoen euro opgebracht. De Ride is de grootste eendaagse fietstocht in Nederland.

De DELTA Ride for the Roses, die vanaf 2009 met een eigen organisatie ook in Zeeland wordt gereden, wordt in 2019 alleen in Zeeuws Vlaanderen gehouden. De organisatoren in Terneuzen, onderdeel van de totale organisatie in Goes, hebben de Zeeuwse editie gepland op zaterdag 15 juni. De verwachting is dat zowel de landelijke Ride in Goes als de Delta Ride in Terneuzen door de spreiding een recordaantal deelnemers aan de start krijgt.

Volledig scherm
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement