Volledig scherm
© ANP XTRA

Lagere straf voor Middelburger door fout reclassering

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft de 28-jarige Middelburger D. T. voor mishandelingen een voorwaardelijke ISD-maatregel opgelegd (een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers). Die voorwaardelijke straf kwam er mede dankzij de reclassering die het niet nodig vond te rapporteren over zijn huidige situatie.

De onder invloed van drank verkerende T. kreeg het op 14 juli vorig jaar na een woordenwisseling op de Markt in Middelburg aan de stok met een plaatsgenoot. Die belandde door geduw op de grond en kreeg van T. enkele rake klappen. In Vlissingen, tijdens de jaarwisseling was T. weer bij een vechtpartij betrokken. Daarbij kneep hij de keel van zijn slachtoffer dicht.

Het Openbaar Ministerie had op advies van de reclassering onvoorwaardelijke ISD geëist tegen T.  Maar de reclassering was uitgegaan van rapportages uit 2014 en had verder geen onderzoek verricht. Aan de voorwaardelijke straf zijn wel een aantal regels verbonden, zo hield de rechtbank T. maandag bij het voorlezen van het vonnis voor. ,,Geen drank, geen drugs, een horecaverbod en een behandeling voor agressie als de reclassering dat nodig vindt’'.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gruwelijke details bekend over de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak: ‘Ik doe er wel een pilletje in’
    PREMIUM

    Gruwelijke details bekend over de Zeeuws-Vlaam­se zedenzaak: ‘Ik doe er wel een pilletje in’

    MIDDELBURG - Een moeder uit Terneuzen die jarenlang haar dochters liet misbruiken door haar partner, naaktfoto’s van hen maakte en betrokken zou zijn bij mensenhandel, verkrachting en uitbuiting; het kwam deze week aan bod tijdens de eerste zitting voor de rechtbank in Middelburg. Met het begin van de rechtszaak, kwamen ook de eerste gruwelijke details naar buiten. Officier van justitie Suijkerbuijk sprak van een dossier met kwetsbare slachtoffers. ,,Ze vormden samen een team dat de dochters in de verhuur deed.”