Groep acht van de koningin Julianaschool uit 's-Gravenpolder nam vorig jaar afscheid in klederdracht.
Volledig scherm
Groep acht van de koningin Julianaschool uit 's-Gravenpolder nam vorig jaar afscheid in klederdracht. © Marcelle Davidse

Laat zien dat je Zeeuw bent!

WESTKAPELLE - Iedere Zeeuw moet op tweede pinksterdag (1 juni) laten zien dat hij er trots op is om Zeeuw te zijn. Dat kan, denkt museum Het Polderhuis in Westkapelle, als iedereen zijn of haar Zeeuwse klederdracht aantrekt. Of in ieder geval iets typisch Zeeuws aantrekt. 

  1. De dag dat ik me te pletter rijd voor een kentekenplaat
    PREMIUM
    Column Wendy Wagenmakers

    De dag dat ik me te pletter rijd voor een kenteken­plaat

    Het scheelde niet veel. Ik voelde de bermbobbels al onder mijn banden denderen, zag een flits van een vangrail. Door mijn lijf schoot een ferme hittegolf. Een snelle zwaai aan het stuur, een blik in de achteruitkijkspiegel en een kuchje om net te doen of er niks gebeurd was. Maar mijn hart klopte nog in mijn keel. Hoe had ik dit de mannen van Kuzee moeten uitleggen? Ik zag de meewarige blik van mijn hoofdschuddende huisgenoot alweer voor me. Eenmaal thuis keek ik op mijn iPhone en zag een vage vlek van iets wat net zo goed een fietspad in de regen zou kunnen zijn. Maar het was toch echt een Duitse Mazda met nummerbord KUSJE-59, waarvoor ik mijn leven riskeerde.