Volledig scherm
Het gebouw van l 'Escaut in Vlissingen. © Eldridge Pentury

L'escaut zoekt koper voor 22 woningen en 312 garageboxen

VLISSINGEN - De Vlissingse woningcorporatie L'escaut is op zoek naar een koper voor  22 woningen en  312 garageboxen. Het gaat om twee complexen woningen: 15 appartementen in het Antoni Gaudipark en 7  eengezinswoningen in de Salvador Dalistraat.

De appartementen en woningen zijn acht jaar geleden gebouwd en vallen niet onder de sociale huursector.  De drie complexen met garageboxen variëren in bouwjaar van 1948 tot 2009. Het gaat om 122 boxen in Oost-Souburg, 101 in het centrum van Vlissingen en 89 in de wijk Paauwenburg.

Voorwaarden

Woningen en garageboxen worden niet afzonderlijk, maar per complex verkocht. De nieuwe eigenaar zal de woningen en garageboxen onder dezelfde voorwaarden als L'escaut moeten verhuren.

Sinds 2015 wil het Rijk dat woningcorporaties zich richten op hun kerntaken: het bouwen, verhuren en onderhouden van woningen voor mensen met een laag inkomen. Daarnaast wordt het beheer van maatschappelijk vastgoed - zoals een buurthuis - en investeringen in leefbaarheid hiertoe gerekend.

Verhuur van garageboxen valt hier uiteraard niet onder. Voor de woningen geldt een maximumhuur van 710 euro per maand. De woningen die nu te koop zijn gezet hebben een hogere huur.

  1. Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

    Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

    De artikelen met gele labels op deze site én in de app zijn Premium. Dat zijn de verhalen die het nieuws duiden, spraakmakende interviews, onze columns en meer. Exclusief voor ingelogde gebruikers en abonnees, want die bieden we graag wat meer. Hoe krijg ik toegang tot Premium? Bent u abonnee? Ik heb een PZC-profiel Ik heb geen PZC-profiel Ik weet niet of ik een PZC-profiel heb Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie Bent u geen abonnee? Ik wil voor 5 euro per maand alle Premium-artikelen kunnen lezen Ik heb een PZC-profiel Ik heb geen PZC-profiel Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie De klantenservice is telefonisch te bereiken op 088-0139910