Volledig scherm
Het gebouw van l 'Escaut in Vlissingen. © Eldridge Pentury

L'escaut zoekt koper voor 22 woningen en 312 garageboxen

VLISSINGEN - De Vlissingse woningcorporatie L'escaut is op zoek naar een koper voor  22 woningen en  312 garageboxen. Het gaat om twee complexen woningen: 15 appartementen in het Antoni Gaudipark en 7  eengezinswoningen in de Salvador Dalistraat.

De appartementen en woningen zijn acht jaar geleden gebouwd en vallen niet onder de sociale huursector.  De drie complexen met garageboxen variëren in bouwjaar van 1948 tot 2009. Het gaat om 122 boxen in Oost-Souburg, 101 in het centrum van Vlissingen en 89 in de wijk Paauwenburg.

Voorwaarden

Woningen en garageboxen worden niet afzonderlijk, maar per complex verkocht. De nieuwe eigenaar zal de woningen en garageboxen onder dezelfde voorwaarden als L'escaut moeten verhuren.

Sinds 2015 wil het Rijk dat woningcorporaties zich richten op hun kerntaken: het bouwen, verhuren en onderhouden van woningen voor mensen met een laag inkomen. Daarnaast wordt het beheer van maatschappelijk vastgoed - zoals een buurthuis - en investeringen in leefbaarheid hiertoe gerekend.

Verhuur van garageboxen valt hier uiteraard niet onder. Voor de woningen geldt een maximumhuur van 710 euro per maand. De woningen die nu te koop zijn gezet hebben een hogere huur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.