Geertje van der Krogt van de biologische rozenkwekerij De Bierkreek in IJzendijke in een veld met eerstejaars planten. Ze staan dan nog strak in rijen en het belangrijkste werk is nu onkruid wieden.
Volledig scherm
PREMIUM
Geertje van der Krogt van de biologische rozenkwekerij De Bierkreek in IJzendijke in een veld met eerstejaars planten. Ze staan dan nog strak in rijen en het belangrijkste werk is nu onkruid wieden. © Anne Hana

Kweekster Geertje van der Krogt van de Bierkreek: ‘Rozen kweken is eigenlijk hetzelfde als voor je kinderen zorgen’

Zomer 2021Rozenkwekerij de Bierkreek, het bordje bij de oprit van de biologische boerderij aan de Zevenhofstedenstraat te IJzendijke roept een romantisch beeld van geurige rozentuinen op. De realiteit blijkt anders. 

  1. Ronald en Pascale verhuizen een halve kilometer verder: ‘Dit huis heeft ons zoveel gebracht, zelfs een nieuwe baan’
    PREMIUM
    dag huis!

    Ronald en Pascale verhuizen een halve kilometer verder: ‘Dit huis heeft ons zoveel gebracht, zelfs een nieuwe baan’

    Toen Ronald en Pascale ten Have hun nieuwbouwwoning in de Terneuzense wijk Othene kochten, dachten ze hun ideale woning gevonden te hebben. Een leuke buurt met mooie huizen en leuke mensen, ideaal voor hun gezin met drie kinderen. Al snel kwamen ze erachter dat dit niet zo was. Het stel bleek niet in de wieg gelegd te zijn voor een nieuwbouwhuis. Een verhuizing volgde dan ook snel, richting een voormalig graanpakhuis uit 1923, de woning die ze na zeven jaar met frisse tegenzin in de verkoop zetten. Aan het woord is Ronald.