Pam Sikkink, Jette Kelholt en Talisa Kiyiya rijden op deze zelfgemaakte 2 meter hoge fietsen van Cadzand naar het Groningse Bad-Nieuweschans. Een tocht van zo'n 600 kilometer langs de 'nieuwe Nederlandse kustlijn'.
Volledig scherm
Pam Sikkink, Jette Kelholt en Talisa Kiyiya rijden op deze zelfgemaakte 2 meter hoge fietsen van Cadzand naar het Groningse Bad-Nieuweschans. Een tocht van zo'n 600 kilometer langs de 'nieuwe Nederlandse kustlijn'. © Nora Hazhaz

Kunstenaars fietsen langs ‘nieuwe’ kustlijn van Nederland en gaan onderweg in gesprek over water

CADZAND/KRUININGEN - Hoe ziet over 75 jaar de nieuwe kustlijn eruit? Om dat te onderzoeken, stappen drie kunstenaars uit Amsterdam maandag in Cadzand op zelfgebouwde fietsen van 2 meter hoog. Ze volgen niet de bestaande kustlijn, maar de grens van het Nederlandse zeeniveau: de NAP-lijn. Onderweg markeren ze de kust van ‘Nieuw Nederland’ met vlaggen.

  1. Dankzij bierkoerier Theo staat Zeeland nooit droog
    PREMIUM
    Zomer 2020

    Dankzij bierkoe­rier Theo staat Zeeland nooit droog

    OOST-SOUBURG - In de tuin van Theo Stoke hangt een typische zomeravondsfeer. De 54-jarige inwoner van Oost-Souburg – afkomstig uit Amsterdam, maar zo’n anderhalf jaar geleden voor de liefde naar Zeeland gekomen – zit met zijn vriendin en drie vrienden om de vuurkorf. Onder begeleiding van het knisperende hout begint het te schemeren. De feestende tieners in de tuin van de buren, die steeds harder beginnen te praten en hun Spotify-playlist met de buurt lijken te willen delen, dienen als achtergrondkoor.